maker pokemon game

Σύμφωνα με τον κύριο Ρήγα η λύση αυτή πρέπει να είναι τέτοια που να ανοίγει δημοσιονομικό δρόμο, να διαμορφώνει το τοπίο για επεκτατική αναπτυξιακή πολιτική και να δίνει στην ελληνική κυβέρνηση το δικαίωμα να παρέχει φοροελαφρύνσεις την επόμενη περίοδο. Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι το ΔΝΤ θα πρέπει να είναι μέρος της λύσης και η συμμετοχή του δεν μπορεί να είναι «α λα καρτ».


ζελε μαλλιων κορρε

Ο Πάνος Ρήγας τοποθετείται για τους λόγους για τους οποίους η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε να περάσει τα μέτρα χωρίς να έχει διασφάλιση για το ζήτημα του χρέους. Επίσης, τοποθετείται για την τρομοκρατική επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου, αλλά και για το πώς βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ και την προοπτική διαλόγου με τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς.


maker pokemon game

Τέλος, απαντά για τις «πολιτικές αυταπάτες» πρωθυπουργού και του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για το αν υπάρχει θέμα προγραμματικού Συνεδρίου και λειτουργίας των τάσεων του κόμματος.


επαγγελματικες σομπες αλογονου

Τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης



Θα ήθελα να ξεκινήσουμε με ένα πρώτο σχόλιο για την επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού κ. Παπαδήμου.


Είναι πλήρως καταδικαστέα η τρομοκρατική επίθεση. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαχρονικά είναι αντίθετος σε τέτοιες ενέργειες. Θα σας έλεγα ότι δεν βοηθούν και δεν διαμορφώνουν το τοπίο, το οποίο και εμείς θα θέλαμε. Αποσταθεροποιούν το τοπίο της κοινωνίας. Και στην κοινωνία αλλά και σε πολιτικό επίπεδο. Απλώς, θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση: πολιτικά πρόσωπα, όπως ο κ. Ψαριανός, θα πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικά όταν στοχοποιούν με αυτόν τον τρόπο τον πρωθυπουργό της χώρας, λέγοντας ότι έχει την ηθική ευθύνη.


Είναι κάτι όμως που ίσως στο παρελθόν έχει κάνει και ο δικός σας πολιτικός χώρος; Κατηγορείστε ότι έχετε ανεβάσει τους τόνους στην πολιτική αντιπαράθεση. Κάποιοι εκτιμούν ότι αυτό φέρνει μια ένταση, μια όξυνση και σε πολιτικό επίπεδο.


Είναι άλλο οι πολιτικές απόψεις και η πολιτική κριτική, που είναι θεμιτό να γίνονται με όποιο τρόπο, και άλλο να εκλαμβάνεται αυτό ως επιχείρημα για να δικαιολογούμε ή να στοχοποιούμε. Αυτό δεν το κάναμε ποτέ. Δηλαδή εγώ τι θα έπρεπε να πω όταν η κ. Μπακογιάννη στοχοποίησε και μίλησε για Ειδικά Δικαστήρια; Είναι μια πολιτική εκτίμηση. Πολιτική κριτική θα γίνει.


Πάμε στα ζητήματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας όπου δεσπόζει το ζήτημα του χρέους. Ο πρωθυπουργός είπε την προηγούμενη εβδομάδα ότι η λύση που έρχεται θα είναι καλύτερη από ό, τι φανταζόμασταν. Τελικά φαίνεται ότι οι εξελίξεις δεν τον δικαιώνουν. Φαίνεται ότι πάμε σε κακή λύση. Τουλάχιστον αυτό προέκυψε από το τελευταίο Eurogroup.


Ο πρωθυπουργός της χώρας και εμείς είμαστε σταθεροί σε μια ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, η οποία είναι πακέτο. Δηλαδή, περιέχει τα μέτρα που ψηφίστηκαν την προηγούμενη περίοδο, το staff level agreement, τα μέτρα για το χρέος και το θέμα των πλεονασμάτων. Στο Eurogroup της Δευτέρας, πράγματι, υπήρξε μια δύσκολη συνθήκη, όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως βγήκαν προς τα έξω.


Υπήρξαν αρκετές χώρες, οι οποίες στήριξαν την προσπάθεια που γίνεται και θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξει καθαρή λύση. Δεύτερον, υπήρξε μια πρόταση από τη μεριά των δανειστών, η οποία περιείχε προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος και είχε κάποια στοιχεία που θα μπορούσε να τα θεωρήσει κάποιος θετικά.


Όμως, δεν ήταν καθαρή λύση. Και εμείς θέλουμε καθαρή λύση. Τι σημαίνει καθαρή λύση; Λύση η οποία θα ανοίγει δημοσιονομικό δρόμο, δεύτερον θα διαμορφώνει τοπίο για επεκτατική αναπτυξιακή πολιτική και τρίτον θα μας δίνει το δικαίωμα να έχουμε την επόμενη περίοδο και φορο-ελαφρύνσεις.


Και το τελευταίο: πρέπει να είναι μια λύση που θα έχει τη συμμετοχή του ΔΝΤ, αλλά όχι «α λα καρτ». Δηλαδή, δεν μπορεί να λέμε «ναι» στις μεταρρυθμίσεις, αλλά όχι στο χρέος. Θα σας έλεγα, επίσης, ότι δεν μπορεί να μετατίθεται το πρόβλημα. Χρειαζόμαστε λύση που θα αντιστοιχεί στο οικονομικό κλίμα που υπάρχει, στα δημοσιονομικά αποτελέσματα που έχουμε αλλά και στις θυσίες του ελληνικού λαού που είναι μεγάλες αυτή την περίοδο.



1



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

φυσικη αγωγη α και β δημοτικου

πανεπιστημιο καρολου τσεχια ιατρικη

χύτρα ταχύτητας φισλερ τιμες