ανθρωπιστικες οργανωσεις για προσφυγες
«Η πολιτική αποτίμηση της συμφωνίας έχει για μας ως εξής: για τη γερμανική κυβέρνηση αποτελεί ξεκάθαρα μια κοινή επιτυχία για την Ευρώπη και για την Τουρκία. Μέσω αυτής της συμφωνίας επετεύχθη η αποτελεσματική αντιμετώπιση της θανάσιμης επιχείρησης των διακινητών στο Αιγαίο και αυτό σημαίνει ιδιαίτερα από την ώρα που τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία πνίγηκαν κατά την προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ελλάδα πολύ λιγότεροι άνθρωποι από ό, τι πριν», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και πρόσθεσε ότι η ζωή των άνω των δύο εκατομμυρίων προσφύγων που βρίσκονται στην Τουρκία, κυρίως Σύρων, «έχει - μέσω της οικονομικής βοήθειας που διέθεσε η Ε. Ε. στην Τουρκία για διάφορα προγράμματα και θα συνεχίσει να διαθέτει - βελτιωθεί αισθητά».
Από την πλευρά του υπουργείου Εσωτερικών, ο εκπρόσωπος Γιοχάνες Ντίμροτ τόνισε επίσης ότι η συμφωνία αποτελεί «μεγάλη επιτυχία, σημαντικό κομμάτι στην πολιτική επεξεργασία του μεταναστευτικού προβλήματος και σημαντικό βήμα που συνέβαλε στην μείωση των μεταναστών στη Γερμανία, άρα στον περιορισμό και στον έλεγχο της μετανάστευσης».
Κληθείς να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία για τα αποτελέσματα της συμφωνίας, ο κ. Ντίμροτ, αφού διευκρίνισε ότι τα στοιχεία που διαθέτει προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δήλωσε ότι στα ελληνικά νησιά βρίσκονται αυτή τη στιγμή περίπου 13.000 άνθρωποι, ενώ ο μέσος όρος των αφίξεων από όταν τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία ήταν 84 ημερησίως και κατά το διάστημα Φεβρουαρίου-15 Μαρτίου 2018 ήταν 44. Στο ίδιο πλαίσιο, από την αρχή της εφαρμογής της συμφωνίας έχουν πραγματοποιηθεί 1558 επαναπροωθήσεις από τα ελληνικά νησιά προς την Τουρκία, έχουν υποβληθεί περισσότερες από 40.000 αιτήσεις ασύλου και πάνω από 12.000 άτομα έχουν επανεγκατασταθεί (resettlement) από την Τουρκία σε κράτη-μέλη της ΕΕ.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις πληροφορίες που θέλουν τα ελληνικά νησιά να δέχονται υπερβολική επιβάρυνση, ο κ. Ντίμροτ δήλωσε ότι «έτσι είναι», αλλά κι αυτό αποτελεί ερώτημα το οποίο θα πρέπει να απαντήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς, όπως είπε, η Επιτροπή «βρίσκεται σε θεσμική ανταλλαγή με τις ελληνικές αρχές και ενδεχομένως γίνεται παραλήπτης πιθανών αναγκών, προκειμένου να τις μεταφέρει μετά στα κράτη-μέλη».
ανθρωπιστικες οργανωσεις για προσφυγες
καταστηματα με ριχταρια αθηνα
μορφιαδακησ ενεργειακα συστηματα
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου