σχολες χορου ζουμπα αθηνα

Συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο πραγματοποίησε την Τετάρτη 23 Μαΐου η KPMG με αφορμή την παρουσίαση του 4ου CEO Outlook, το οποίο για πρώτη φορά περιέχει ελληνικά ευρήματα. Η μεγάλη αυτή έρευνα, καταγράφει τις προτεραιότητες, τις προκλήσεις αλλά και τις προσδοκίες 1.300 CEOs για διάστημα τριών ετών σε ορισμένες από τις 11 κύριες χώρες του κόσμου και 11 κλάδους.


Παρότι οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι (CEOs) ανά τον κόσμο ήταν μέχρι πρότινος σχετικά αισιόδοξοι όσον αφορά στην ευρύτερη οικονομία, αλλά και στις συνολικές προοπτικές της χώρας τους, η αισιοδοξία τους αυτή έχει μετριαστεί από μια υγιή δόση ρεαλισμού, με περισσότερους τους μισούς (55%) να αναμένουν συγκρατημένους ρυθμούς ανάπτυξης του κύκλου εργασιών της επιχείρησής τους. Οι περισσότεροι από τους μισούς CEOs (52%) δηλώνουν ότι πρέπει πρώτα να πιάσουν τους στόχους της ανάπτυξης και έπειτα να προχωρήσουν σε προσλήψεις. Σύμφωνα με την έρευνα Global CEO Outlook της KPMG, οι CEOs προσπαθούν να αναπτύξουν την επιχείρησή τους υπό συνθήκες σημαντικών δημογραφικών μεταβολών, γεωπολιτικής αστάθειας και - κατά γενική ομολογία - αναπόφευκτων μελλοντικών κυβερνοεπιθέσεων. Οι CEOs επιδεικνύουν πυγμή στην αντιμετώπιση των προκλήσεων του κυβερνοχώρου, με το 59% να δηλώνουν ότι νιώθουν προσωπικά υπεύθυνοι για την προστασία των δεδομένων των πελατών τους.


σχολες χορου ζουμπα αθηνα

«Οι CEOs αξιοποιούν αυτές τις αλλαγές για να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη της επιχείρησής τους», επισημαίνει η Σιάνα Κυριάκου, Γενική Διευθύντρια & COO της KPMG. «Οι CEOs με τους οποίους συνομιλώ, αντιλαμβάνονται τη γεωπολιτική αστάθεια, το disruption και τις απειλές του κυβερνοχώρου ως τη νέα τους πραγματικότητα. Οι καλύτεροι εξ αυτών αναζητούν τις ευκαιρίες που προκύπτουν από τη νέα αυτή κατάσταση, αλλάζοντας τα συστήματά τους και, σε ορισμένες περιπτώσεις, και ολόκληρη την επιχείρησή τους. Είναι σαφές, ότι η αύξηση της ανάπτυξης για το 2018 θα απαιτήσει από τους Διευθύνοντες Συμβούλους να συνδυάσουν ισόποσα την ευρηματικότητα με τον ρεαλισμό.»


Siana Kyriacou CEO Outlook press conference


εσ θεσσαλονικησ

φουρνος ψησιματος κεραμικων

Αντιμέτωποι με τις προκλήσεις ενός αβέβαιου κόσμου


Οι CEOs διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο στο μετασχηματισμό της επιχείρησής τους ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του αυριανού καταναλωτή, αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία για ανάπτυξη, με τους 4 στους 10 (38%) να παραδέχονται ότι πρέπει να επαναπροσδιορίσουν την επιχείρησή τους προκειμένου να αντεπεξέρχεται στις ανάγκες των Millennials.


Επιπλέον, ενισχύεται η αίσθηση ότι οι κυβερνοεπιθέσεις είναι αναπόφευκτες, με τους μισούς περίπου CEOs (49%) να διερωτώνται «πότε», και όχι «εάν», θα πέσουν θύματα κυβερνοεπίθεσης. Δεδομένων των γεωπολιτικών συνθηκών που επικρατούν σήμερα, μάλλον δεν θα έπρεπε να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι αρκετοί CEOs υπέδειξαν την «επιστροφή στον εδαφισμό» (‘return to territorialism’) ως τη μεγαλύτερη απειλή για τη φετινή ανάπτυξη.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

φυσικη αγωγη α και β δημοτικου

πανεπιστημιο καρολου τσεχια ιατρικη

χύτρα ταχύτητας φισλερ τιμες