εντυπα φορολογικων δηλωσεων προηγουμενων ετων

Το ΙΕΟ κατήρτισε έκθεση που αξιολογεί τη διακυβέρνηση και τον τρόπο λήψης αποφάσεων εντός του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Οι συντάκτες της έκθεσης επικαλούμενοι συνεντεύξεις με Εκτελεστικούς Διευθυντές του Ταμείου διατύπωσαν μια σειρά από σοβαρές παρατηρήσεις για την ποιότητα διακυβέρνησης του Οργανισμού.


προσωρινα αποτελεσματα παιδικων σταθμων 2014

Μια βασική παρατήρηση είναι πως οι αποφάσεις της Διοίκησης του ΔΝΤ υπερέχουν έναντι εκείνων του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ταμείου. Είναι ενδεικτικό πως πολλοί Εκτελεστικοί Διευθυντές δήλωσαν πως πιστεύουν ότι η ικανότητα του Εκτελεστικού Συμβουλίου για στρατηγική εποπτεία παραμένει περιορισμένη και πως η Διοίκηση εξακολουθεί να διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.


κομμωτηριο αγια παρασκευη ανοιχτα δευτερα

Ένα άλλο θέμα που θίγεται στην έκθεση είναι αυτό της ευθυγράμμισης των «μετόχων με τις καρέκλες», δηλαδή η αύξηση της αντιπροσώπευσης. Είναι χαρακτηριστικό πως οι Ευρωπαίοι διαθέτουν περισσότερες έδρες στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου αν και η μετοχική τους δύναμη (ποσόστωση) έχει υποχωρήσει σε σχέση με το παρελθόν.


εντυπα φορολογικων δηλωσεων προηγουμενων ετων

Στην ίδια βάση σημειώνεται πως η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και η διαδικασία επιλογής τόσο για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου όσο και για εκείνη του αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου εξακολουθεί να θεωρείται από πολλούς ενδιαφερόμενους ως «ανεπαρκώς διαφανής», καθώς και πολύ περιορισμένη από την άποψη της εθνικότητας των υποψηφίων.


Το ελληνικό αποτύπωμα


Για να τεκμηριώσει την αντίληψη ότι η ισορροπία επιρροής στη λήψη αποφάσεων στο ΔΝΤ παραμένει ζυγισμένη υπέρ της Διοίκησης του οργανισμού, το Ανεξάρτητο Γραφείο Αξιολόγησης επικαλείται το ελληνικό πρόγραμμα και τις αποφάσεις του 2010. «Ένας συνδυασμός διαρθρωτικών παραγόντων παρεμποδίζουν την αποτελεσματικότητα του Εκτελεστικού Συμβουλίου και τον έλεγχό του επί της Διοίκησης στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και στις ροές πληροφοριών», σημειώνει η έκθεση και προσθέτει πως «η αποτελεσματικότητα του Εκτελεστικού Συμβουλίου εξακολουθεί να επηρεάζεται από το μεγάλο φόρτο εργασίας και τα προβλήματα ενσωμάτωσης».




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

φυσικη αγωγη α και β δημοτικου

πανεπιστημιο καρολου τσεχια ιατρικη

χύτρα ταχύτητας φισλερ τιμες